top of page

Over Ariës Brugge

Ariës Brugge werd opgericht door Ingenieur-architect Dave Vermoortele als verderzetting van Ariës architectuur- en studiebureau, opgericht door Ingenieur-Architect Hans De Vlieger. Dave Vermoortele begon zijn loopbaan bij Vt&partners te Roeselare. In 2018 ging hij aan de slag bij Ariës architectuur- & studiebureau waar hij ook eigen projecten begon uit te werken. Ariës Brugge werkt sinds 2021 samen met luum architects voor een grootschalig nieuwbouw-schoolproject. In 2023 werd beslist om de samenwerking verder te versterken. Ariës Brugge helpt  op heden, naast de eigen projecten, ook mee aan de verwezelijking van projecten binnen het architectuurbureau van luum architects.

Bij Ariës Brugge kan u terecht voor alle projecten, van kleinschalige verbouwingen tot totaalrenovaties en kleine en grote nieuwbouwprojecten. Wij staan u doorheen het volledige proces bij, van het eerste ontwerp, over het stedenbouwkundig dossier, naar de aanbesteding en uitvoering van uw project, tot de uiteindelijke oplevering van de werken. Door een goede samenwerking en verstandhouding met verschillende partners binnen de ontwerp- & bouwsector kunnen wij accuraat inspelen op de wensen van elke klant.

Wij zorgen ervoor steeds op de hoogte te blijven van de innovatie in de technologie en de bouwtechnieken. Elk project heeft namelijk specifieke vereisten en doelstellingen waardoor ontwerpen steeds een uitdaging blijft. Daarnaast is duurzaamheid een "hot-topic" binnen onze veranderende maatschapij en bijgevolg niet weg te denken in de ontwerpopdracht. De term heeft een tweezijdige betekenis en kan enerzijds verwijzen naar de duur en aanpasbaarheid van een constructie over de tijd, en anderzijds verwijzen naar milieubewust omgaan met een ontwerp. Als architectenbureau maken wij een kwalitatief ontwerp dat aan beide aspecten  voldoet.

 

Het is één van onze kerntaken om verantwoordelijk om te gaan met de uitvoering van onze projecten. Een ontwerp moet tijdens de realisatie voldoen aan alle eisen en bouwtechnische aspecten die ervoor zorgen dat een kwalitatief eindresultaat bekomen wordt.

Een ander centraal thema voor de architect is het samenbrengen van verschillende aspecten binnen één geheel. Een bouwopdracht staat namelijk nooit op zichzelf. Verschillende delen van de bouwopdracht omvatten onder meer de omgeving en plaats, de context, programma en functie, esthetiek, stabiliteit, technieken en ecologie.  Het is onze taak om deze factoren zo kwalitatief mogelijk samen te brengen.

bottom of page